Sanol LAB Vitamin C 500 + D3 + cink

Vitamin C 500 + D3 + cink je prehransko dopolnilo, namenjeno podpori imunskega sistema.

Ena kapsula vsebuje:

vitamin C

(500 mg)

vitamin D

(800 IU)

cink

(7,5 mg)

Prehransko dopolnilo je:

brez glutena

proizvedeno v skladu dobre proizvodnje prakse za prehranska dopolnila GMP

visokokakovostno in varno za uporabo – kakovost je zagotovljena s pomočjo analiznih testiranj

Z vnosom ene kapsule dnevno boste podprli delovanje imunskega sistema in zadostili dnevnim potrebam telesa po vitaminu C in vitaminu D.

Zakaj so vitamin C, vitamin D in cink tako pomembni?

Vitamin C, Vitamin D in cink so ključni za zdravje in dobro počutje.

Vitamin Cje antioksidant, ki pomaga pri zaščiti celic pred škodljivimi učinki prostih radikalov in pomaga ščititi telo pred boleznimi. Prav tako igra pomembno vlogo pri proizvodnji kolagena, ki je ključen za zdravje kože, kosti in sklepov. Pomanjkanje vitamina C lahko povzroči šibkost, bolečine v mišicah, utrujenost, krvavitve dlesni in povečano tveganje za okužbe.

Vitamin Dprispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja, kar je pomembno za zdravje kosti in zobe. Prav tako pomaga uravnavati raven kalcija v krvi in ​​je pomemben za delovanje mišic. Pomanjkanje vitamina D lahko povzroči krhkost kosti, bolečine v kosteh, šibkost mišic in zmanjšano absorpcijo kalcija.

Cinkje mineral, ki ima pomembno vlogo pri plodnosti, razmnoževanju in delitvi celic. Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema ter ohranjanju vida in zdravih kosti, las, nohtov in kože.

Ali lahko jemanje prepreči prehlad?

Vitamin C, vitamin D in cink igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravega imunskega sistema in lahko pomagajo zmanjševati tveganje za nekatere bolezni. Študije kažejo, da lahko pomagajo zmanjševati tveganje za okužbe dihal, kot so prehlad in gripa, saj podpirajo funkcijo imunskega sistema. Vendar pa prehransko dopolnilo samo po sebi ne more preprečevati bolezni. Pomembni dejavniki so še uravnotežena prehrana, redna vadba in zadosti spanca. Je pa seveda zelo koristno, če svoje telo podprete s hranili, ki jih potrebuje.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena in raznolika prehrana ter zdrav način življenja sta pomembna za zdravje.