Sanol LAB Omega-3

Omega-3 maščobne kisline so skupina esencialnih maščob, ki jih telo ne more sintetizirati samo in jih mora zaužiti s hrano. Omega-3 maščobne kisline so pomembne za zdravje srca in možganov, pa tudi za splošno zdravje in dobro počutje.

Prehransko dopolnilo je:

brez glutena

proizvedeno v Evropski uniji

proizvedeno v skladu dobre proizvodnje prakse za prehranska dopolnila GMP

visokokakovostno in varno za uporabo – kakovost je zagotovljena s pomočjo analiznih testiranj

Raziskave kažejo, da lahko uživanje dovolj omega-3 maščobnih kislin znižuje tveganje za različne bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, revmatične bolezni, depresija in druge duševne bolezni.

Zakaj so omega-3 pomembne?

Raziskave kažejo, da lahko uživanje dovolj omega-3 maščobnih kislin znižuje tveganje za različne bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, revmatične bolezni, depresija in druge duševne bolezni.

DHK (dokozaheksaenojska kislina) in EHK (eikozapentaenojska kislina) sta dve vrsti omega-3 maščobnih kislin, ki sta pomembni za zdravje možganov in vida. DHK je posebej pomembna za razvoj in delovanje možganov, medtem ko EHK pomaga ohranjati zdrave oči in preprečuje pojav določenih vrst bolezni oči.

Ali zaužijem dovolj omega-3?

Večina ljudi ne zaužije dovolj omega-3 maščobnih kislin. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) za zdrave odrasle osebe priporočata dnevni vnos vsaj 250 do 500 mg EPA in DHA skupaj.

Vendar pa veliko ljudi v svoji prehrani zaužije manj kot to. Razlog za to je, da se omega-3 maščobne kisline v veliki meri nahajajo v ribjem olju, morskih sadežih in drugih živilih, ki jih nekateri ljudje ne uživajo vsak dan. Zato jih je smiselno dodajati s prehranskimi dopolnili ali z uživanjem več živil, bogatih s temi maščobnimi kislinami.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena in raznolika prehrana ter zdrav način življenja sta pomembna za zdravje.