Sanol LAB Imuno Plus Kompleks

Imuno Plus Kompleks zagotavlja vitaminsko-mineralno podporo vsakdanu.

Ena kapsula vsebuje:

vitamin C,

ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

vitamin D,

ki prispeva k delovanju imunskega sistema.

vitamin B6, cink, baker in selen,

ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Prehransko dopolnilo je:

brez glutena

proizvedeno v skladu dobre proizvodnje prakse za prehranska dopolnila GMP

visokokakovostno in varno za uporabo – kakovost je zagotovljena s pomočjo analiznih testiranj

Z vnosom ene kapsule dnevno podpremo delovanje imunskega sistema in zadostimo dnevnim potrebam našega telesa po vitaminih C, D in B6 ter selenu, bakru in cinku.

Kako okrepiti imunski sistem?

Obstaja več načinov, kako lahko okrepimo svoj imunski sistem:

 • Zdrava prehrana. V prehrano vključite veliko sadja, zelenjave, polnozrnatih živil, zdravih maščob, beljakovin in probiotičnih živil.
 • Redna vadba. Fizična aktivnost lahko izboljša delovanje imunskega sistema tako, da poveča število belih krvnih celic in encimov, ki delujejo proti škodljivim tujkom.
 • Dovolj spanja. Spanje je pomembno za ohranjanje zdravega imunskega sistema, saj telo med spanjem proizvaja bele krvničke in sprošča hormone, ki podpirajo imunski sistem.
 • Zmanjšanje stresa. Stres lahko zmanjša moč imunskega sistema, zato je pomembno najti načine za soočanje z njim, npr. meditacija, joga, sprostitvene tehnike ali pogovor s prijateljem ali strokovnjakom.
 • Prehranska dopolnila. Vitamin C, vitamin D, vitamin B6, cink, baker in selen lahko pomagajo podpreti delovanje imunskega sistema. Zato smo jih zbrali v kapsule prehranskega dopolnila Imuno Plus Kompleks.
Zakaj jemati Imuno Plus Kompleks?

Imuno Plus Kompleks vsebuje pomembna hranila, ki podpirajo naše zdravje in delovanje imunskega sistema:

 • Vitamin C je antioksidant, ki igra pomembno vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože in podpira delovanje imunskega sistema.
 • Vitamin D podpira delovanje imunskega sistema.
 • Vitamin B6 prispeva k delovanju živčnega sistema in k normalnemu psihološkemu delovanju. Ima tudi vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.
 • Selen je antioksidant, ki pomaga zaščititi celice pred škodljivimi učinki prostih radikalov in podpira delovanje imunskega sistema.
 • Cink igra pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri delitvi celic in sintezi DNK.
 • Baker igra pomembno vlogo pri sproščanju energije pri presnovi in normalnem delovanju živčnega sistema.
Ali zaužijem dovolj hranil?

Pomanjkanje različnih vitaminov in mineralov se lahko pojavi zaradi številnih dejavnikov, kot so neustrezna prehrana, bolezni, stres, starost, nosečnost in dojenje, jemanje določenih zdravil … Nekatera pomanjkanja so bolj pogosta kot druga.

Pomanjkanje vitamina D je zelo pogosto, zlasti pri ljudeh, ki preživijo veliko časa znotraj, v severnih državah in pri ljudeh z omejenim dostopom do sončne svetlobe. Pomanjkanje vitamina D je eno najpogostejših pomanjkanj hranil na svetu in se lahko kaže kot krhkost kosti, zmanjšana gibljivost sklepov, utrujenost, depresija in izpadanje las. V hujših primerih lahko pomanjkanje vitamina D povzroči osteomalacijo, ki je stanje, pri katerem se kosti začnejo mehčati in postajajo krhke, kar lahko privede do zlomov. Pomanjkanje vitamina D je lahko tudi povezano z večjim tveganjem za različne bolezni, kot so diabetes in avtoimunske bolezni.

Simptomi pomanjkanja vitamina C vključujejo utrujenost, krhke nohte, razpoke v ustnicah, bolečine v sklepih, krvavitve dlesni in krhke kosti. Pomanjkanje lahko tudi poslabša vnetne bolezni, kot sta astma in artritis.

Pomanjkanje cinka se lahko pojavi pri ljudeh, ki jedo veliko rafiniranih živil in malo polnovrednih živil, kot so žita, stročnice, oreščki in semena.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena in raznolika prehrana ter zdrav način življenja sta pomembna za zdravje.