Sanol LAB B-kompleks

B-kompleks vsebuje vseh 8 nepogrešljivih vitaminov B: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 in B12. Z vnosom ene kapsule zadostimo dnevnim potrebam našega telesa po vitaminih B.

Prehransko dopolnilo je:

brez glutena

proizvedeno v Evropski uniji

proizvedeno v skladu dobre proizvodnje prakse za prehranska dopolnila GMP

visokokakovostno in varno za uporabo – kakovost je zagotovljena s pomočjo analiznih testiranj

Pomanjkanje katerega koli od vitaminov B lahko vpliva na naše zdravje, vendar pa se najpogostejše pomanjkanje pojavlja pri vitaminu B12 in folni kislini.

Zakaj jemati B-kompleks?
  • Za manj utrujenosti in izčrpanosti (vitamini B2, B6 in B12, niacin, pantotenska kislina in folna kislina prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti).
  • Za normalno psihološko delovanje (vitamini B1, B6 in B12, niacin, biotin in folna kislina prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju).
  • Za normalno delovanje imunskega sistema (vitamini B1, B2, B6 in B12, niacin in biotin prispevajo k delovanju imunskega sistema).
Pomanjkanje katerega vitamina B je najbolj pogosto?

Vsak vitamin B ima svojo specifično funkcijo v telesu. Nekateri od njih so npr. vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 (piridoksin), vitamin B12 (cianokobalamin) in folna kislina. Pomanjkanje katerega koli od teh vitaminov B lahko vpliva na naše zdravje, vendar pa se najpogostejše pomanjkanje pojavlja pri vitaminu B12 in folni kislini.

Pomanjkanje vitamina B12 lahko povzroči anemijo, težave z mišicami in živčevjem, težave z govorom in koordinacijo, težave s spominom in drugimi težavami.

Pomanjkanje folne kisline lahko povzroči težave pri nastajanju rdečih krvnih celic ter poveča tveganje za različne bolezni, pri nosečnicah pa poveča tveganje za določene težave pri razvoju otroka.

Komu lahko primanjkuje vitaminov B-kompleksa?
  1. Vegetarijanci in vegani: Ker ne jedo živalskih proizvodov, lahko to vodi do pomanjkanja vitamina B12.
  2. Nosečnice. Nosečnice pogosto potrebujejo več vitaminov B kot običajne odrasle ženske, saj se ta hranila porabljajo za rast in razvoj otroka.
  3. Starejši. Starejši ljudje imajo lahko težave pri absorpciji vitamina B12.
  4. Ljudje s prebavnimi težavami. Ljudje z boleznimi, kot sta Crohnova bolezen in celiakija, imajo lahko težave z absorpcijo vitaminov B.
  5. Ljudje, ki dolgotrajno jemljejo določena zdravila. Nekatera zdravila, kot so antacidi in protivnetna zdravila, lahko vplivajo na absorpcijo vitaminov B.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena in raznolika prehrana ter zdrav način življenja sta pomembna za zdravje.